Lees verder
TU Delft start op 15 oktober 2018 opnieuw de Massive Open Online Course (MOOC) Industrial Biotechnology. Deze gratis undergraduate cursus biedt inzichten en hulpmiddelen voor het ontwerpen van biotechnologische processen op een duurzame manier.
Redactie / Delft

De MOOC is een gezamenlijk initiatief van de TU Delft, het internationale BE-Basic-consortium en de Universiteit van Campinas in Brazilië. Vijf ervaren cursusleiders van TU Delft bespreken de uitgangspunten van industriële biotechnologie en hoe deze kan worden toegepast bij het ontwerp van fermentatieprocessen voor de productie van brandstoffen, chemicaliën en voedingsmiddelen:

  • Isabel Arends, hoofd faculteit Biotechnologie en professor Biocatalysis and Organic Chemistry, TU Delft;
  • Sef Heijnen, professor en groepsleider Cell Systems Engineering, TU Delft;
  • Henk Noorman, honorary professor Bioprocess Design & Integration, TU Delft en Senior Science Fellow Bioprocess Technology, DSM
  • Patricia Ossenweijer, professor Wetenschapscommunicatie TU Delft en directeur van BE-Basic;
  • Luuk van der Wielen, professor Biobased Economy en professor en groepsleider Bioprocess Engineering, TU Delft.

Daarnaast zijn er diverse gastcolleges van experts uit de industrie en van de Universiteit van Campinas, met meer dan 40 jaar ervaring in bio-ethanol productie.

Hoge eisen

Sinds 2014 hebben ongever 30.000 studenten deelgenomen aan deze populaire en jaarlijks terugkerende MOOC. Slechts zo’n 3% van hen rondt de cursus met succes af. De eisen zijn dan ook hoog. Tijdens de 7 weken durende cursus moeten deelnemers hun eigen biotechnologisch proces ontwerpen en de prestaties en duurzaamheid ervan evalueren. Van de cursisten wordt verwacht dat zij wiskunde beheersen op middelbare schoolniveau en kennis hebben van (bio)chemie en biologie op tenminste het niveau van een universitaire propedeuse.