Lees verder
Het hoofdthema van de achtste editie van de vakbeurs Recycling wordt: Reduce, Re-Use en Recycling. Belangrijke onderwerpen waaronder 'van afval naar grondstof' en de circulaire economie staan centraal. Deze speerpunten moeten er mede voor zorgen dat Nederland ook in de komende jaren in de top-5 in Europa blijft staan op het gebied van afvalpreventie, hergebruik en recycling.

Onder andere afvalproducerende bedrijven, afvalinzamelaars, afvalverwerkers en gemeentes komen naar Recycling om kennis te maken met de nieuwste oplossingen, producten en diensten die de recyclingbranche te bieden heeft. Daarnaast komen zij ook voor de netwerkgelegenheid. ‘Al acht jaar bedienen we de recyclingmarkt met deze vakbeurs’, zegt mede-organisator Severa dos Santos. ‘Het is onze primaire taak om de branche te voorzien in haar behoeften. Om hier zo goed mogelijk op in te spelen hebben we een adviescommissie met ‘het geluid uit de markt’ in het leven geroepen. Zo zijn we nog beter in staat om een niet te missen evenement als Recycling te organiseren’, aldus Dos Santos.

Sterker door samenwerkingen

De adviescommissie van Recycling bestaat onder andere uit de exposanten Van der Spek, Van Werven en BinBang, brancheorganisatie BRBS Recycling en mediapartners Eisma en BEwerken. De beursorganisatie investeert daarnaast in nauwe contacten met exposanten en bezoekers. Branchevereniging BRBS Recycling verzorgt ook dit jaar op de woensdagochtend Het Recyclingsymposium. In een gevarieerd programma worden aanwezigen meegenomen langs de vorderingen die zijn gemaakt in het realiseren van de circulaire economie. Sprekers vanuit de overheid en het bedrijfsleven laten de noodzaak van de circulaire economie zien en verbreden de blik op dit thema.