Lees verder
Het Afvalfonds Verpakkingen heeft een overeenkomst gesloten met 4PET Recycling om vanaf 2018 op grote schaal PET-trays te recyclen. Bij de tot nog toe beschikbare technieken was dit niet op grote schaal mogelijk.
Redactie / Leidschendam

De installatie die 4PET momenteel bouwt in Duiven zorgt ervoor dat er een grootschalige oplossing komt voor de recycling van deze schaaltjes en bakjes voor bijvoorbeeld vlees, groenten en fruit. 4PET Recycling is de eerste recycler wereldwijd die door consumenten gebruikte PET-trays als separate grondstofstroom gaat recyclen.

In Nederland worden PET-trays samen met het huishoudelijk kunststof verpakkingsafval ingezameld. Vanaf voorjaar 2018 zullen verschillende sorteerders in Nederland de PET-trays uit het kunststof verpakkingsafval sorteren en aanbieden voor recycling bij 4PET te Duiven. Dit bedrijf legt zich volledig toe op de recycling van PET-materialen en zal vanaf medio 2018 ook PET-trays verwerken tot een recyclaat (kunststof granulaat). Dit recyclaat zal worden gebruikt voor de productie van nieuwe schaaltjes en bakjes voor vlees, groenten en fruit, bloemen en planten, als ook voor omsnoeringsbanden.