Lees verder
Op 16 en 17 juni organiseerden studenten van de Wageningen University een bijeenkomst naar aanleiding van de International BioBased Economy Student SymbioSUM (IBBESS), die afgelopen jaar begon.
Wageningen

Studenten van verschillende universiteiten en uit verschillende landen spraken met bedrijven over nieuwe mogelijkheden en manieren voor het realiseren van een biobased economie en samenleving.

De gesprekken waren intensief en inspirerend. Belangrijk onderwerp was de inspiratie van leiders uit de zakelijke- en overheidswereld om stappen voorwaarts te zetten op een wereldwijd niveau. Tegelijkertijd ontstaan er start-ups met een meer disruptieve aanpak. Ook onderwerpen als wetgeving en consumentenacceptatie kwamen aan bod. De ‘groene premie’ wordt slechts gedeeltelijk betaald door consumenten. Hieruit werd duidelijk dat de agrofood industrie al ervaring heeft met het betrekken van consumenten, maar dat ze creatiever moeten worden. De overheid moet meer gaan handelen als consumenten en alleen nog kiezen voor een fossiel basisproduct als er geen andere alternatieven zijn. Samenwerking met andere disciplines zijn belangrijk, bijvoorbeeld met de designsector en bedrijfseconomie.