Lees verder
Carlsberg Group en Avantium hebben een overeenkomst getekend voor de afname van een vaste hoeveelheid PEF (polyethyleen furanoaat) uit Avantium's FDCA Flagship Plant, die Avantium in 2024 wil opstarten in Delfzijl.
Redactie / Amsterdam

Carlsberg zal gaat het biopolymeer gebruiken voor verschillende verpakkingstoepassingen, waaronder zijn Fibre Bottle, de biobased en volledig recyclebare bierfles die het biermerk samen met Avantium en Paboco® (Paper Bottle Company) sinds 2019 heeft ontwikkeld.

Carslberg gaat deze verpakking met een binnenlaag van PEF ook uittesten onder 8.000 consumenten en andere geselecteerde stakeholders in acht proefmarkten in West-Europa. De flessen worden uitgedeeld aan lokale consumenten, klanten en andere belanghebbenden op geselecteerde festivals en evenementen, alsook tijdens gerichte productsteekproeven. Het is een eerste stap in de commercialisering van de Fibre Bottle.

Tom van Aken, CEO van Avantium, zegt: “Het is echt een opwindende mijlpaal dat – voor de allereerste keer – consumenten nu een PEF-gevoerde bierfles kunnen ervaren. Met zakenpartners zoals Carlsberg Group kan Avantium de PEF-waardeketen verder opschalen en uitbouwen, om zo tegemoet te komen aan de groeiende wereldwijde vraag naar circulaire en hernieuwbare materiaaloplossingen. Dit is waar de materiaaltransitie over gaat: ervoor zorgen dat consumenten op schaal toegang kunnen krijgen tot nieuwe en duurzame producten.”

Beeld: Carlsberg