Lees verder
Avantium, een leverancier van hernieuwbare chemie technologieën, heeft haar resultaten over 2022 bekend gemaakt, met een overzicht van de belangrijkste commerciële en financiële mijlpalen die gedurende het jaar zijn bereikt.
Redactie / Delfzijl

Avantium heeft sterke strategische en commerciële vooruitgang laten zien met de start van de bouw van de FDCA Flagship Plant in Delfzijl, waarvan de commerciële productie in 2024 zal starten. Avantium tekende ook negen nieuwe FDCA en PEF afnameovereenkomsten met grote merkeigenaren voor verschillende toepassingen. Het kondigde onlangs een partnerschap aan met Origin Materials om de massaproductie van FDCA en PEF te versnellen.

Nieuwe afnameovereenkomsten

Acht nieuwe afnameovereenkomsten voor FDCA en PEF (polyethyleen furanoaat) werden afgesloten in 2022 en begin 2023 met bekende merkeigenaren en industrieleiders zoals Carlsberg, LVMH, AmBev en Henkel. Daarnaast kondigde Avantium aan dat het deze maand een afnameovereenkomst heeft getekend met Kvadrat. Het bedrijf uit Denemarken produceert hoogwaardig designtextiel, tapijten, raambekleding en akoestische oplossingen voor zowel commerciële als residentiële interieurs. In totaal zijn er nu 14 afnameovereenkomsten getekend voor een breed scala aan toepassingen.

Andere activiteiten

Bij Avantium Renewable Chemistries zijn de activiteiten van Ray Technology™ weer op gang gekomen na een tijdelijke pauze in 2021 en zijn de voorbereidingen voor de opschaling naar een commerciële faciliteit voor plantMEG™ (mono-ethyleenglycol) en plantMPG™ (mono-propyleenglycol) begonnen. Voor Volta Technology zijn twee demonstratie-eenheden met succes getest op industriële locaties in Duitsland en Griekenland. Avantium R&D Solutions (voorheen bekend als Avantium Catalysis) heeft een nieuwe groeistrategie aangenomen die zich richt op R&D-oplossingen voor duurzame chemie, in aanvulling op het bestaande aanbod; de totale omzet voor Avantium R&D Solutions verbeterde met 13%, vergeleken met 2021, tot €11,3 miljoen.

Zie Avantium’s website voor details.

Beeld: Textieltoepassing van Kvadrat