Lees verder
Het chemische bedrijf Global Bioenergies heeft deze maand, in het Duitse Leuna, een nieuwe bio-isobuteen demonstratiefabriek geopend. Het bedrijf zou op dit moment het enige zijn dat op suiker gebaseerde isobuteen produceert.
Évry

Isobuteen is een chemisch bouwsteentje dat kan worden omgezet in brandstof, plastics, organisch glas, elastomeren, etc. Eerder probeerden de bedrijven Gevo en Lanxess al om bio-isobutanol om te zetten in isobuteen. Maar het proces van Global Bioenergies bleek efficiënter. Het voordeel van het gasachtige isobuteen tegenover isobutanol is dat het makkelijker uit de fermenteerder kan worden gehaald, met minimale input van energie. De lage oplosbaarheid van isobuteen in water zorgt ervoor dat dat het product nauwelijks giftig is voor micro-organismen.

Global Bioenergies begon afgelopen december met de 100 tpa demo productie van biobased isobuteen. Het bedrijf richtte zich in eerste instantie op de productie van isobuteen. Met de demofabriek bereidt Global Energies zich nu voor op de eerste volledige fabriek, door middel van een joint venture met het Franse Cristal Union, genaamd IBN-One.

Global Bioenergies is ook bezig met het onderzoeken van het gebruik van next-generation feedstock als biomassa en afvalgassen.

Bron: greenchemicalsblog.com