Composiet
Blogs
Artikelen
Kunststof-experts van morgen komen van de HBO Master Polymer Engineering
Van fossiele kunststoffen naar biobased, van verbranden naar (chemisch) recyclen of hergebruiken. De transitie naar een…
Zoomlandviaduct: biobased showcase over de snelweg
Veldmuizen, boommarters en vossen weten het Zoomlandviaduct al te vinden, zo blijkt uit opnamen van de…
Groei zit in renovatie
Biobased bouwmaterialen hebben het potentieel om de nieuwbouw en renovatiemarkt te verduurzamen. Er zijn natuurlijk bewezen…
Oersterk en milieuvriendelijk
Wie de fietsroute neemt van Spaarndam naar Spaarnwoude of omgekeerd, wordt onderweg geïnformeerd door nieuwe, rood-wit-blauwe…
Dossiers
Nieuws
Bekijk allesBrazilië en Nederland gaan samenwerken aan innovatieve composieten
Zeven Braziliaanse en Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen gaan gezamenlijk innovaties ontwikkelen met kunststof composieten voor gebruik…
Total Corbion lanceert volledig stereocomplex PLA
Total Corbion uit Gorinchem, wereldwijd leider in Poly Lactic Acid (PLA), brengt een volledig stereocomplex PLA…
Biobased bruggen veroveren Rotterdamse haven
In de Rotterdamse haven worden dit jaar nog veertien biobased kunststofcomposiet loopbruggen van FiberCore geplaatst. Daarmee…
iLab Emmen: focus op duurzame plastics
Begin mei opende Green PAC het iLab op het Emmtec Industry & Businesspark in Emmen haar deuren. Dit is voor…
mHome: comfortabel en portable biobased huis
'Er is een stijgende vraag naar 'portable' woningen, deels vanuit luxe, deels vanuit noodzaak. Met mHome…
Zuid-Nederlandse proeftuin thermoplastische composieten van start
Bedrijven uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland, DPI Value Centre en Brightlands Materials Center te Sittard-Geleen…
Agenda
Partners
Green PAC is een open innovatiecentrum voor (groene) kunststoffen, vezels en composieten. We initiëren en faciliteren ‘businessdriven‘ kennisontwikkeling. Binnen Green PAC wordt toegepast onderzoek gedaan, kennis ontwikkeld en worden (versnelde) innovaties gerealiseerd door een unieke samenwerking tussen hogescholen, universiteiten en bedrijven in de kunststofindustrie.
Door gebruik te maken van de verschillende faciliteiten die Green PAC biedt, wordt het bedrijfsleven in staat gesteld om tegen gunstige voorwaarden innovatieve projecten te ontwikkelen en uit te voeren. Daarnaast richt Green PAC zich op het onderwijs in Noordoost-Nederland om de innovatiekracht rond kunststoftechnologie te versterken.
Van fundamenteel idee naar florerende BV
Bij Green PAC worden technologische vraagstukken vertaald naar researchthema’s. In nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, voeren studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professoren onderzoek uit in deze toepassingsgerichte technologie- en businesscases. Deze cases dragen vervolgens bij aan bedrijvigheid in de vorm van start-ups en nieuwe ondernemingen.
Door de directe interactie tussen kennisleveranciers en het bedrijfsleven leidt Green PAC tot snellere adaptatie van nieuwe technologie in het bedrijfsleven. Kenniscirculatie tussen de hogescholen, universiteiten, technologische bedrijven en regionaal onderwijs wordt gestimuleerd en heeft een belangrijke plaats binnen Green PAC.
Green PAC staat voor:
• De ontwikkeling van kennis;
• Het valoriseren van kansrijke innovatieve ideeën en onderzoek;
• Het faciliteren van projecten in de commerciële risico fase;
• En het vinden van betere aansluiting tussen opleidingen op HBO (Centre of Expertise) en MBO (Centra voor innovatief Vakmanschap) niveau en het bedrijfsleven.
Kortom Green PAC biedt alle ingrediënten en benodigde schakels in het innovatieproces van fundamenteel idee naar florerende BV.