Lees verder
Total Corbion uit Gorinchem, wereldwijd leider in Poly Lactic Acid (PLA), brengt een volledig stereocomplex PLA op de markt dat bruikbaar is in een breed scala aan industriële toepassingen.
Redactie / Gorinchem

Stereocomplex PLA is een materiaal met lange, regelmatig in elkaar grijpende polymeerketens. Volgens Total Corbion maakt de gepatenteerde technologie PLA-toepassingen mogelijk die bestand zijn tegen temperaturen dicht bij 200 ° C (HDT-A).

Deze doorbraak in PLA-temperatuurbestendigheid ontsluit een scala aan nieuwe toepassingsmogelijkheden en biedt een biobased vervanging voor PBT- en PA-glasvezelversterkte producten.

Groter gehalte biobased

Zo kunnen spuitgiettoepassingen voor auto-onderdelen onder de motorkap nu worden gemaakt van glasvezelversterkt stereocomplex PLA, met zowel een groter biobased gehalte als een lagere CO2-voetafdruk. De technologie biedt dezelfde duurzaamheidsvoordelen aan de bredere auto-, ruimtevaart-, elektronica-, huishoudapparatuur-, scheepvaart- en bouwindustrie.

‘De afgelopen decennia zijn de voordelen van volledig stereocomplex PLA door universiteiten en R & D-afdelingen op laboratoriumschaal bestudeerd’, zegt Stefan Barot, Senior Business Director Asia Pacific. ‘Nu is Total Corbion PLA het eerste bedrijf dat deze technologie opschaalt en beschikbaar maakt voor een breed scala aan industriële toepassingen. De technologie maakt volledige stereocomplexmorfologie mogelijk, niet alleen in de laboratoriumomgeving, maar ook in commerciële productiefaciliteiten. ‘

Total Corbion PLA zoekt merkeigenaren, converters en compounders die deze nieuwe technologie willen valideren. Monsters van glasvezelversterkt stereocomplex PLA zullen beschikbaar worden gesteld.