Lees verder
Total Corbion PLA maakt bekend dat de 1 kTpa PLA-pilot-plant in Rayong, Thailand, met succes is opgestart. De installatie, die draait sinds december 2017, heeft de afgelopen twee maanden een breed assortiment Luminy® PLA-harsen geproduceerd.
Redactie / Thailand

“Onze klanten keken er naar uit onze Luminy® PLA-harsen te testen en te valideren”, zegt Senior Marketing Director François de Bie. “Met de succesvolle opstart is Luminy® PLA nu beschikbaar voor klantmonsters”. Bovendien wordt de pilot-plant gebruikt om operators te trainen en een voorsprong te krijgen op de vereiste productcertificeringen en regelgevingsbehoeften. In de toekomst zal Total Corbion PLA de pilot-plant ook kunnen gebruiken voor productontwikkeling.

Commerciële hoeveelheden

Total Corbion PLA streeft ernaar een producent van PLA op wereldniveau te worden. Op dezelfde locatie wordt de Lactide-fabriek van Total Corbion PLA uitgebreid tot 100 kTpa en een PLA-polymerisatiefabriek gebouwd van 75 kTpa. “Sinds de start in november 2016 heeft het project tot nu toe meer dan 2,2 miljoen veilige werkuren gedraaid”, zegt Simon Goldney, Plant Director. “De PLA-polymerisatiefabriek ligt op schema om haar eerste commerciële hoeveelheden PLA in de tweede helft van 2018 af te leveren.”

Na voltooiing zal de productie-eenheid van Total Corbion PLA in Thailand een breed portfolio aan Luminy® PLA-nette harsen produceren: van standaard PLA tot innovatief, hittebestendig PLA, om te voldoen aan de eisen van klanten voor een breed scala van markten, van verpakking tot consumptiegoederen, vezels en automotive.