Lees verder
Bedrijven uit Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Gelderland, DPI Value Centre en Brightlands Materials Center te Sittard-Geleen gaan samenwerken aan toepassingen van ‘thermoplastische composieten’, extreem sterke en stijve kunststoffen.
Geleen

Het proeftuinproject Thermoplastische Composieten heeft als doel om de samenwerking tussen bedrijven in Zuid-Nederland te bevorderen, waardoor de concurrentiepositie van deze bedrijven wordt versterkt. Daarvoor wordt op Brightlands Chemelot Campus een open-innovatieomgeving gecreëerd voor het ontwikkelen en testen van technologische en vernieuwende producten.

Initiatiefnemer van de proeftuin is het onderzoekscentrum Brightlands Materials Center, gevestigd op de campus. Het centrum investeert in verwerkings- en onderzoeksapparatuur en het stelt deskundigheid en bedieningspersoneel ter beschikking.

Aan het proeftuinproject, met een looptijd van drie jaar, is € 2 miljoen toegekend door OP-Zuid, het Operationeel Programma Zuid-Nederland, een Europees subsidieprogramma voor Zuid-Nederland, en € 285.000 door de Provincie Limburg. Het totale projectbudget bedraagt € 5,7 miljoen, waarvan 40 procent afkomstig is van subsidies. Na afloop van het project blijft de proeftuin voortbestaan, zodat het bedrijfsleven en de onderzoekers er de vruchten van blijven plukken.