Lees verder
Slechts twee rondes, maar drie interessante workshops over aspecten van biobased bouwen; het wordt moeilijk kiezen, woensdagmiddag 20 april bij de creatieve bouwcampus SPARK Makers Zone in Den Bosch. Daar wordt een seminar georganiseerd over biobased bouwen, biobased bouwmaterialen en biobased inkopen.
Redactie / 's-Hertogenbosch

Het seminar bestaat uit presentaties en workshops over het Europese Circular Biobased Construction Industry (CBCI) project, de Biobased Innovation Gardens, biobased aanbestedingen en het belang van biobased inkopen om de ontwikkeling van nieuwe biobased producten te stimuleren.

Na een welkomstwoord van Cassandra Vugts, directeur SPARK Makers Zone, geeft Emile Quanjel, emeritus lector Innovatie Bouwproces & Techniek van Avans Hogeschool, een inleiding over het thema. Daarna volgen de twee interactieve workshoprondes waarbij gekozen kan worden uit:

Kansen voor hernieuwbare materialen in een circulaire economie (Kim Barentsen & Mariska van Dalen)
Mariska van Dalen (expert ‘inkopen met impact’ en oprichter van het MVI Platform) en Kim Barentsen (inkoop- en aanbestedingsadviseur van de Provincie Zeeland) gaan in op biobased aanbestedingen. Kim vertelt over haar ervaringen: waar zijn ze bij de Provincie Zeeland tegenaan gelopen en wat hebben ze geleerd? Mariska neemt de deelnemers mee in de dit jaar gelanceerde Nationale inkoopdatabase Biobased Producten (biobasedinkopen.nl). In deze workshop worden ook eventuele opschaalmogelijkheden verkend.

Gewassen en biobased bouwmaterialen (Cor van Oers)
Het project Biobased Innovation Gardens heeft proeftuinen op verschillende locaties. Naast teeltonderzoek zijn ze met opschaling aan de slag. Daarover vertelt expert Cor van Oers (Delphy). Wat is er mogelijk met Nederlandse productie van bekende en minder bekende gewassen?

Good practice biobased bouwen (Fred vd Burgh & Sissy Verspeek)
Bouwkundig adviseur Sissy Verspeek en directeur Fred van der Burgh van Agrodome BV, kennispartner voor de bouw op gebied van biobased en circulair bouwen, gaan in deze workshop in op goede voorbeelden van biobased bouwen. Zij gaan in discussie over antwoorden op actuele vragen uit de markt, mede op basis van de resultaten van het CBCI project.

Na afloop is er een rondleiding door de SPARK Makers Zone. Kijk in de agenda voor meer informatie of schrijf je direct in via de onderstaande link.

Beeld: Olga_Ionina/Shutterstock