Lees verder
Twee initiatieven op het gebied van biobased bouwen en biobased bouwmaterialen presenteren hun tussentijdse resultaten in een (live) seminar op 20 april in de SPARK Makers Zone in ‘s-Hertogenbosch.
Redactie / 's-Hertogenbosch

Biomaterialen zoals hout en houtachtige gewassen vormen op dit moment nog maar een fractie van de totale hoeveelheid toegepaste bouwmaterialen (0,5%), maar ze hebben de toekomst in een circulaire biobased economie. Er lopen dan ook meerdere initiatieven die de mogelijkheden van het biobased bouwen op een industriële manier onderzoeken, zoals het Europese Interreg-project Circular Biobased Construction Industry (CBCI), maar ook onderzoeken naar de kweek van gewassen die als biobased bouwmaterialen dienst kunnen doen, zoals dat gebeurt in de Biobased Innovation Gardens te Colijnsplaat.

Vertegenwoordigers van beide organisaties gaan tijdens het seminar in op thema’s als gewassen en biobased bouwmaterialen, good practices biobased bouwen en regelgeving en aanbesteding. Na afloop is er een rondleiding over de SPARK Makers Zone, de creatieve/technische bouwcampus in ‘s-Hertogenbosch waar high end techniek en old skool ambacht elkaar versterken.

Kijk in de agenda voor meer informatie.

Beeld: Olga_Ionina/Shutterstock