Lees verder
Op donderdag 4 november 2021 organiseert het lectoraat Biobased Bouwen van het Centre of Expertise Biobased Economy in 's-Hertogenbosch het evenement Biobased Bouwen in Actie: een inspirerende middag waarop meerdere aspecten van biobased bouwen worden belicht.
Redactie / 's-Hertogenbosch

Deze middag geeft het lectoraat een update van de lopende onderzoeken en activiteiten. Wat zijn de nieuwste biobased materialen om mee te bouwen en renoveren? En wat zijn de eigenschappen van biobased bouwmaterialen zoals mycelium of kalkhennep?

Willem Böttger en Phoebus Panigryakis bespreken het toepassen biobased bouwmaterialen aan de hand van het Biobased Paviljoen en de case study Dijksuite. Ilaria La Bianca, John van der Werf, en Joost Vette geven een workshop bouwen met schimmels. Iwan Westerveen, Annine Rozema en John van de Moosdijk bezoeken met belangstellenden het Biobased Bezinningshuisje en demonstreren de productielijn biocomposiet bouwmateriaal. Jasper Sluis geeft een workshop kalk-hennep en Marianna Coelho en Guiliana Scuderi geven het Engelstalige college Theory about biobased concrete, inclusief vraag en antwoordsessie.

Deelname aan Biobased bouwen in actie is gratis. Kijk in de agenda voor meer informatie.

Beeld: Shot by Sylla