Lees verder
Corona houdt de studentencompetitie BISC-E niet tegen. In tegendeel, de crisis geeft studenten extra tijd om te werken aan hun biobased product of proces. Op woensdag 15 april om 15:00 uur organiseert TKI-BBE een digitale kick-off meeting.
Redactie / Wageningen

BISC-E is een studentencompetitie voor WO- en HBO-studenten. De opdracht is om een biobased product of proces te ontwikkelen dat het gebruik van fossiele grondstoffen kan terugdringen. Vorig jaar hadden de teams bijvoorbeeld geluidsisolatieplaten ontwikkeld uit mest, coatings uit frituurolie, kerstdecoraties uit de kerstbomen van het jaar ervoor en kerosine uit afvalstromen. Een werkend prototype maken is niet nodig voor deelname aan de competitie, maar de teams moeten wel aannemelijk maken dat hun idee zowel technisch als economisch haalbaar is.

Er zijn diverse geldprijzen te winnen om het idee vervolgens concreet te maken. Bovendien mag het winnende team Nederland vertegenwoordigen in de Europese finale in oktober.

Tijdens de kickoff-bijeenkomst (dit jaar via video-conferencing) krijgen de deelnemers meer informatie over de competitie, kunnen ze kennismaken met de voorbeelden van vorig jaar en vragen stellen. Aanmelden voor de videoconferentie kan via e-mail aan Marleen Scholte. Zij stuurt dan een inlogcode.

Beeld: Syda Productions/Shutterstock