Lees verder
Algen zijn superefficiënt. Ze kunnen ongeveer 50 procent meer eiwitten per vierkante meter produceren dan soja en verbruiken grote hoeveelheden CO2 tijdens dit proces, vertelt Nuno Coelho, directeur van Algae4Future (A4F) op Agro&Chemie.
Redactie / Brussel

Volgens Coelho is het daardoor ideaal om algenkweek te situeren naast bijvoorbeeld een cementfabriek of chemische industrie, die de CO2 van hun productieprocessen kunnen opvangen en aan de kwekerij leveren. Via fotosynthese geven algen vervolgens weer zuurstof af en dragen ze bij aan schonere lucht en een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. In feite zijn microalgen uit de oceaan verantwoordelijk voor meer dan de helft van alle zuurstofrecycling in de dampkring.

Doordat algen rijk zijn aan eiwitten, vetten en pigmenten en vormen ze ook een interessante bron van biomassa. De interesse vanuit de biobased industrie voor mariene en aquatische biomassa groeit dan ook. Het Bio-based Industries Consortium (BIC) organiseert er een reeks ledenwebinars over.

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.

Beeld: divedog/Shutterstock