Lees verder
De TU Delft heeft zich aangesloten bij het Corporate Biofuel Programme van de KLM. De komende twee jaar zullen werknemers van de TU enkel vluchten pakken waarbij gevlogen wordt op duurzame biobrandstof.
Schiphol

Met het programma wil KLM het gebruik van duurzame biobrandstof in de markt promoten. Dit met als ultieme doel om de CO2 uitstoot flink te verminderen. Door deel te nemen aan het programma wil de TU bijdragen aan de introductie van meer milieuvriendelijke vliegtuigbrandstof. Daarnaast wordt de CO2 uitstoot van werknemers die zakenreizen maken, teruggedrongen met zo’n 10% per vlucht. Op de universiteit wordt ook onderzoek gedaan naar biobrandstoffen, waaronder de ontwikkeling van biokerosine voor vliegtuigen.

Naast de TU Delft zijn onder andere ABN Amro, de gemeente Amsterdam, FrieslandCampina en de Schiphol Group aangesloten bij het Corporate Biofuel Programme. KLM gebruikt alleen biobrandstoffen die worden gemaakt van grondstoffen die geen negatieve milieu-impact hebben op de biodiversiteit of voedselproductie. De duurzame biobrandstoffen worden aan KLM geleverd door het Nederlandse SkyNRG.