Lees verder
Voor het eerst is een vliegtuig van Singapore Airlines (SIA) van San Francisco naar Singapore gevlogen op biobrandstof. SIA werkt onder andere samen met het Nederlandse SkyNRG om dit initiatief voor 12 vluchten op biobrandstof mogelijk te maken. De Airbus A350-900 waarmee de vlucht wordt uitgevoerd, is het eerste brandstof zuinige vliegtuig van de maatschappij.
Amsterdam

‘We zijn trots dat we mogen samenwerken aan dit geweldige initiatief met onze partners CAO, Epic Fuels and AltAir. We kijken er naar uit om onze gezamenlijke expertise verder uit te breiden. Voor de lange termijn, zijn we zeer toegewijd om samen te werken met SIA aan de ontwikkeling van een regionale supply chain voor duurzame vliegtuigbrandstof in Singapore,’ aldus Maarten van Dijk, CEO SkyNRG.

Drie maanden lang wordt vlucht SQ31 volgetankt met een mengsel van duurzame biobrandstof en normale vliegtuigbrandstof. De vluchten zijn bedoelt om aandacht te vragen voor biobrandstof in Singapore en om ervaring op te doen rond de logistiek en prestaties van biobrandstof. Deze ervaringen worden uiteindelijk gedeeld met stakeholders. Op de lange termijn hopen de verschillende partijen dat biodiesel de kerosine gaat vervangen.