Lees verder
Neste, 's werelds grootste leverancier van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof, versnelt de uitvoering van zijn groeistrategie met de oprichting van een R&D-centrum in Singapore. Hiermee wil Neste haar R&D- en innovatiecapaciteit wereldwijd uitbreiden en de samenwerking met partners in de regio Azië-Pacific stimuleren.
Redactie / Singapore

“Momenteel breidt Neste de productiecapaciteit van de raffinaderij in Singapore uit met 1,3 miljoen ton per jaar, operationeel begin 2023. De vestiging van ons nieuwe R&D-centrum in Singapore met geavanceerde capaciteiten voor analytisch- en grondstofonderzoek, is een goede stimulans voor onze groeiambities in de regio en ondersteunt onze grootste raffinaderij van hernieuwbare producten ter plaatse,” zegt Lars Peter Lindfors, Senior Vice President of Innovation bij Neste.

Neste produceert hernieuwbare (bio)brandstoffen, chemicaliën en polymeren op basis van afval- en reststoffen. “Met onze eigen NEXBTL-raffinagetechnologie kunnen diverse hernieuwbare producten op flexibele wijze worden geproduceerd, zelfs uit grondstoffen van lage kwaliteit, terwijl de eindproducten hun hoge kwaliteit behouden”, aldus Lindfors.

Het nieuwe R&D-centrum zal vanaf 2023 volledig operationeel zijn. Tussen 2022 en 2025 worden er geleidelijk ongeveer 40 onderzoekers en andere vakmensen aangenomen. De belangrijkste R&D-faciliteiten van Neste blijven gevestigd in haar Technology Center in Porvoo, Finland, waar bijna 1.100 werknemers werkzaam zijn in research en development maar ook in engineering.

Beeld: Neste