Lees verder
Het Britse energiebedrijf Drax is geschrapt uit de S&P Global Clean Energy Index nu er binnen de financiële sector twijfels beginnen te rijzen over de duurzaamheid van zijn houtgestookte energiecentrale, zo meldt het dagblad The Guardian.
Redactie / Camblesforth

Drax was ooit een van de grootste kolencentrales in Europa, maar heeft vier van zijn centrales in Noord-Yorkshire omgebouwd voor de verbranding van biomassa. Het bedrijf ontving hiervoor meer dan 800 miljoen pond aan overheidssubsidies en belastingvoordelen en kan volgens The Guardian in de toekomst nog miljarden extra verwachten.

Door nieuwe technologie te gebruiken om de koolstofemissies van de biomassacentrale op te vangen, verwacht Drax tegen het einde van het decennium het eerste “koolstofnegatieve” energiebedrijf ter wereld te worden. De bio-energiesector in het VK en in andere landen wordt echter al lang bekritiseerd door groene actievoerders. De S&P Global Clean Energy Index heeft ook een Franse biomassaproducent, Albioma, laten vallen die, net als Drax, houtsnippers gebruikt om steenkool te vervangen in zijn elektriciteitscentrales.

Lees het volledige artikel in The Guardian.

Beeld: Neil Mitchell/Shutterstock