Lees verder
GoodFuels Marine introduceert de eerste duurzame stookolie met nagenoeg geen CO2- en zwaveluitstoot. Het bedrijf verwacht hiermee direct grote impact te kunnen maken op de ambitieuze klimaatdoelstellingen voor de scheepvaart.
Redactie / Amsterdam

GoodFuels Marine is de Nederlandse pionier en markleider in duurzame biobrandstoffen voor de scheepvaart. Aan de introductie van deze Bio-Fuel Oil ging 3 jaar jaar intensief onderzoek en ontwikkeling vooraf, waaronder intensieve landtesten in samenspel met partners zoals Koninklijke Boskalis en het Finse bedrijf Wärtsilä. Ook is de olie getest in de dagelijkse operatie van een zeeschip van Deense reder Norden A/S.

GoodFuels’ Bio-Fuel Oil (BFO) levert een ultra lage CO2 – en zwaveluitstoot en kan direct worden ingezet zonder aanpassingen aan de scheepsmotor. Hiermee introduceert het bedrijf feitelijk een nieuwe categorie scheepsbrandstof die zowel voldoet aan de 2020 0,5% Sulphur cap als inspeelt op de groeiende druk op scheepseigenaren om aan de CO2 reductie-eisen die de International Maritime Organisation (IMO) heeft aangekondigd te voldoen: een Ultra Low Carbon & Sulphur Fuel Oil (ULCSFO).