Lees verder
Onderzoekers van het MERLN Institute voor regeneratieve geneeskunde, hebben een nieuwe wereldwijde research database voor biomaterialen gelanceerd: the Compendium for Biomaterial Transcriptomics (cBiT). Dit meldt Brightlands op haar website.
Maastricht

Het doel is om het cBiT snel uit te breiden met nieuwe data over biomaterialen, niet alleen afkomstig van MERLN, maar van instellingen over de hele wereld. Onderzoekers worden uitgenodigd om bij te dragen aan het cBiT door hun eigen data of onderzoeken naar biomaterialen te integreren in het cBiT. Dr. Dennie Hebels, projectmanager van cBiT is enthousiast: ‘Doordat we DE bron worden voor met biomaterialen geassocieerde data, verwachten we een belangrijke bijdrage te leveren aan een efficiëntere ontwikkeling van nieuwe en betere materialen die een betere integratie laten zien in het menselijk lichaam.’

Een voorbeeld van een onderzoek waar het MERLN Instituut data over deelt, is hun onderzoek naar nieuwe technologieën om weefsel en functionele organen te repareren en regenereren. Daarbij richten zij zich specifiek op de interactie van biomateriaal met ‘gast’-weefsel. Door data van dit onderzoek in de openbare database van het cBiT te zetten, kunnen andere onderzoekers het bekijken. Het is voor het eerst dat een dergelijke waardevolle combinatie van data op één locatie beschikbaar is om te downloaden.