Lees verder
Tijdens de 3D Medical Conference en Expo in Maastricht krijgt een selecte groep bezoekers de unieke gelegenheid om een ​​bezoek te brengen aan het lab van het MERLN Institute for Technology-Inspired Regenerative Medicine.
Redactie

Onderzoek bij MERLN is gericht op het ontwikkelen van nieuwe en baanbrekende technologieën om reparatie en regeneratie van zowel weefsels als functionele organen te bevorderen. De strategie omvat onder andere de ontwikkeling van “slimme” biomaterialen die intrinsieke weefselherstelmechanismen kunnen veroorzaken die worden gemedieerd door de eigen cellen van de patiënt. Samen met het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials (AMIBM) werkt MERLN onder meer aan de ontwikkeling van 3D-geprinte medische scaffolds: tijdelijke implantaten die de groei van weefsels in het lichaam bevorderen.

Leidende positie

Het instituut streeft ernaar haar leidende positie op het gebied van biomedische engineering te behouden door creatief onderzoek te combineren met de opleiding van een interdisciplinaire generatie wetenschappers. De activiteiten opereren op het grensvlak van biologie en engineering en streven naar maximale bereikbaarheid op het niveau van publieke betrokkenheid, ontwikkeling en commercialisering van onderzoek. MERLN’s visie is gebaseerd op het delen van kennis, infrastructuur en ambitie.

De MERLN-tour is alleen toegankelijk voor bezoekers van de conferentie en vindt plaats op 30 januari 2019 tussen 13.00-13.30 uur en 16.00-16.30 uur. Er zijn slechts 10 stoelen per tour beschikbaar, dus speciale registratie is vereist. Meer details zijn te vinden in de agenda.