Lees verder
Ubuntoo gelooft dat 's werelds grootste milieuproblemen kunnen worden opgelost, niet door grote hiërarchische instellingen, maar door praktische acties van verbonden personen aan de basis.
Redactie / Emmen

Ubuntoo is een samenwerkingsplatform dat de changemakers van de wereld met elkaar verbindt en een digitale ontmoetingsplaats biedt voor “de gekken, de buitenbeentjes, de rebellen”, die voor onze tijd de leiders van duurzaamheid zullen worden.

Peter Schelstraete, CEO en mede-oprichter van Ubunto: “We zijn een gemeenschap van gelovigen en presteerders die echte doorbraken bereiken, niet alleen van innovatieve bedrijfsmodellen en disruptieve denkrichtingen, maar van de nieuwe technologieën en materialen die ideeën in realiteit omzetten.” Om dit te bereiken, richt Ubuntoo zich op het versnellen van schaalbare duurzaamheidsoplossingen om kunststofafval te stoppen.

Paneldiscussie over bioplastics

Op de eerste dag van de Sustainable Plastics & Materials Expo in Emmen, 7 april, organiseert Ubuntoo een paneldiscussie over bioplastics. Daarvoor heeft Ubuntoo vijf verschillende ondernemers uitgenodigd, om nieuw onderzoek en ontwikkelingen in de biobased industrie een impuls te geven, om materialen op basis van fossiele brandstoffen te vervangen. Tijdens de sessie zullen deze ondernemers zichzelf voorstellen met een korte ‘TED Talk’, om hun bedrijven en de innovaties waaraan ze werken te demonstrere. Daarop volgt een paneldiscussie met het publiek over onderwerpen als recycleerbaarheid, biobased, biologisch afbreekbare en composteerbare materialen.

Over de Expo

De Chemport Expo, op 7 en 8 april 2020 in Emmen, toont de markt van duurzame kunststoffen en materialen de zakelijke kansen die Noord-Nederland te bieden heeft in de groene chemiesector. door zakelijke kansen in de circulaire en biogebaseerde chemie te realiseren, door nieuwe samenwerkingsverbanden en op elkaar inwerkende netwerken te creëren.

De expo richt zich op twee hoofddoelstellingen:

  • Zakelijke kansen in de circulaire en biogebaseerde chemie realiseren door nieuwe samenwerkingsverbanden en op elkaar inwerkende netwerken te creëren;
  • Het tonen, stimuleren en promoten van de noordelijke circulaire & biogebaseerde chemische sector (Chemport Europe: Chemical Cluster Emmen & Chemical Cluster Delfzijl en de Vereniging Circulair Friesland).