Lees verder
Om succes te behalen in de ontwikkeling van biomaterialen is het nodig om te falen. Dat is het thema van het Material Sense Lab event, dat eind deze maand in Amsterdam wordt gehouden.
Eindhoven

In de transitie naar de circulaire economie jaagt Material Sense LAB de ontwikkeling van biomaterialen aan door het exploreren van proeftuinen. En dat doen ze met succes. Vooral door te experimenteren, door te durven falen, kom je verder in het produceren van nieuwe milieuvriendelijke materialen en producten stelt Material Sense Lab. Pioniers in het ontwerpen en ontwikkelen van biomaterialen vertellen over hun succes en hoe dat tot stand kwam.

Een van de sprekers tijdens de avond is SImone de Waart, een van de oprichters van Material Sense. Drie jaar geleden richtte zij Material Sense Lab op. Ze gaat in op de nieuwe manieren van samenwerken in de circulaire economie. Vorig jaar ontwikkelde ze met Material Sense LAB een biobased betaalmunt voor poppodia, samen met poppodium Gebouw-T en het Biopolymeren Applicatiecentrum (BAC). Want een nieuw materiaal ontwikkelen is één ding, maar zonder draagvlak en inbedding in de economie is er geen toekomst.

Minstens zo belangrijk is het ontwikkelen en implementeren van de bijbehorende nieuwe business- en distributiemodellen. Juist in die ‘Out of Lab’-fase ontstaat de basis voor een biobased toekomst. Material Sense LAB breekt een lans voor durf-ontwerpers, pioniers in het bedrijfsleven en ontwikkelaars met visie. Tijdens de avond kan iedereen meekijken in hun proeftuinen. Ze tonen samen met Material Sense LAB concrete mijlpalen, maar er is óók ruimte voor succesvolle mislukkingen.

Voor het definitieve programma en uitgebreide informatie zie onze agenda.