Lees verder
'Falen voor succes', dat was het thema van drukbezochte Material Sense Lab event afgelopen week in Amsterdam. Aan het woord kwamen verschillende ondernemers die dit aan den lijve hebben ondervonden.
Eindhoven

Een van de sprekers tijdens het event was Teresa van Dongen. Zij nam de bezoekers mee in haar passie voor het combineren van design, biologie, maar ook scheikunde en natuurkunde in haar werk. Ze liet zien hoe zij micro-organismen wist om te zetten naar een kunstwerk van licht: Ambio. Hiervoor werkte zij samen met wetenschappers van verschillende universiteiten. Een project dat niet zonder slag of stoot tot stand kwam.

Daarnaast kwam Geanne van Arkel van Interface aan het woord. Zij vertelde hoe de grootste producten van tapijttegels nog voor 2020 zonder 1 druppel olie hun producten wil realiseren. Daarvoor ontwikkelden ze garen uit de castorboon, wat in eerste instantie niet succesvol was, maar uiteindelijk wel leidde tot succesvolle nieuwe producten. Een proces vol met leermomenten waarin gefaald moest worden om succes te kunnen behalen.

In de transitie naar de circulaire economie jaagt Material Sense LAB de ontwikkeling van biomaterialen aan door het exploreren van proeftuinen. En dat doen ze met succes. Vooral door te experimenteren, door te durven falen, kom je verder in het produceren van nieuwe milieuvriendelijke materialen en producten stelt Material Sense Lab.