Lees verder
Er is een behoefte om méér gewassen te gebruiken als eiwitbron voor plantaardige vleesvervangers. Dat zegt Atze Jan van der Groot, hoogleraar Duurzame Eiwittechnologie aan de Wageningen Universiteit. Hij spreekt op 16 juni tijdens de Protein Transition Conference.
Redactie / Wageningen

De meeste plantaardige vleesvervangers die momenteel op de markt zijn, gebruiken eiwitten uit soja, erwt en tarwe. In zijn presentatie zal Van der Groot uitleggen waarom deze gewassen zo succesvol zijn in vleesanaloge toepassingen. Om nieuwe gewassen even succesvol te maken, moeten nieuwe fractioneringsprocessen worden ontwikkeld. Volgens Van der Groot is het verder nodig om de volledige toeleveringsketen van grondstof tot eindproduct te heroverwegen om meer gewassen geschikt te maken voor gebruik in vleesvervangers.

De Protein Transition Conference wordt georganiseerd door Jakajima en gaat dieper in op technologische, maar ook maatschappelijke en wettelijke aspecten van onder meer plantaardige vleesvervangers en kweekvlees.

Meer informatie is te vinden op de conferentie-website.

Beeld: Gorodenkoff/Shutterstock