Nieuws

Bekijk alles
Man in witte jas bekijkt vleesvervanger in petri schaaltje in het lab
00:45

“Nieuwe ingrediënten nodig voor plantaardige vleesvervangers”

Er is een behoefte om méér gewassen te gebruiken als eiwitbron voor plantaardige vleesvervangers. Dat zegt…

Redactie / Wageningen

Alternatieve eiwitten uit algen
06:50

Markt voor alternatieve eiwitten groeit fors

Consumenten eten steeds meer alternatieve eiwitten op basis van planten, micro-organismen en dierlijke cellen. Deze markt…

Redactie / Londen

Kweekvlees in het lab
01:12

Kweekvlees kan goedkoper en duurzamer

Intensieve veeteelt heeft impact op het klimaat en milieu, maar een 100% vegetarische levensstijl is voor…

Redactie / Delft

Lupine
02:33

Nationale Eiwitstrategie zet in op drie sporen

In een brief aan de Tweede Kamer gaf minister Carola Schouten (LNV) eind vorige week een…

Redactie / Den Haag

Knapperige hete bacon
01:08

Smaaktest met hybride bacon uit het lab

Vleesliefhebbers die wel eens vegetarische namaakbacon hebben geproefd, zullen de conclusie trekken dat het in een…

Redactie / Berkeley

Sla door de vleesmolen
04:19

Flanders’ FOOD zoekt innovaties rondom eiwittransitie

Rond 2050 is de wereldbevolking gegroeid tot zo'n 10 miljard mensen. De vraag naar voedsel en…

Redactie / Brussel


Agenda

Meat the Challenge

10:30
Biznis Hotel, Lokeren