Lees verder
Het project 'GrasGoed' is op zoek naar bedrijven in Nederland en Vlaanderen, die een bijdrage willen leveren aan het project. Doel van GrasGoed is om maaisel in te zetten als innovatieve grondstof. Resten van natuurbeheer krijgen een tweede leven.
Mechelen

Groene reststromen uit natuur- en landschapsbeheer worden vaak helemaal niet, of slechts beperkt gebruikt. Dat is jammer volgens de deelnemers van GrasGoed, omdat het grondstoffen zijn die goed bruikbaar (kunnen) zijn. Vaak blijft het maaisel nu liggen omdat het te duur is om het weg te halen en te verwerken, maar dat is niet goed voor de natuur. Het project wil dat probleem oplossen.

Met het Interreg-project GrasGoed zullen verschillende gebiedsbeheerders, bedrijven en kennisinstellingen de komende drie jaar de resten van natuurbeheer een tweede leven geven als brandstof, bodemverbeteraar, veevoer of vezels voor verpakkingsmateriaal. Verschillende producten zullen getest worden in België en Nederland. Het project ontvangt steun van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling.