Lees verder
De drie Vlaamse bedrijven Scone, Carbon+Alt+Delete en PowerPulse zijn op zoek naar foodbedrijven die willen samenwerken aan een ontwikkelingsproject om de carbon footprint rond energievraagstukken in de voedingssector in kaart brengen.
Redactie / Antwerpen

Deze drie partijen willen in het zogeheten SCOTE (Slimme CO2-mitigatie TEchnologie) project een specifiek digitaal platform ontwikkelen voor kleine en middelgrote foodbedrijven. Met dit platform en een (minimale) input aan data zullen de bedrijven in staat zijn om hun broeikasgasemissies zelf objectief te monitoren, te vergelijken met benchmarks en de impact van inspanningen op vlak van energiebesparingen te bepalen. Dat wordt in de toekomst steeds belangrijker.

PowerPulse is een onafhankelijk energieadviesbureau met expertise in verschillende aspecten van de energiemarkt. Carbon+Alt+Delete stimuleert kleine en middelgrote ondernemingen om hun koolstofvoetafdruk bij te houden en openbaar te maken. Scone is een klimaat-tech platform dat consumenten en kleine ondernemingen helpt op hun persoonlijke reis naar een zero footprint. Hierbij wordt de CO2-voetafdruk op de achtergrond gemeten en krijgen de gebruikers gepersonaliseerde oplossingen op basis van een brede dataset van gebruikersgedrag en behoeften.

Proefkonijnen

De unieke combinatie van complementaire expertises die Scone, Carbon+Alt+Delete en PowerPulse hebben, biedt voedingsbedrijven een bijzondere kans om als ‘proefkonijnen’ voor het platform te fungeren en op die manier proefondervindelijk CO2-reductiestrategieën te bedenken op basis van hun competenties.

Kijk voor meer informatie op de website van Flanders’ FOOD.

Beeld: Inna Begun/Shutterstock