Lees verder
Bio Energy Netherlands breidt zijn bestaande houtvergassingsinstallatie in Amsterdam uit met een bio-waterstofinstallatie. Dit voorjaar wordt de nieuwe installatie in gebruik genomen. Dan zal het mogelijk zijn om ‘on demand’ waterstof te produceren.
Redactie / Amsterdam

De houtvergassingsinstallatie van Bio Energy Netherlands levert sinds 2018 syngas, warmte en elektriciteit uit biomassa-afval, zoals afgeschreven pallets. Het syngas bestaat uit een mengsel van onder meer waterstof en CO2. Het bedrijf gaat dit gas straks mechanisch scheiden in zuivere waterstof en CO2, zonder dat daarvoor energieslurpende elektrolyzers nodig zijn. De productiecapaciteit is flexibel; deze kan worden aangepast wanneer de vraag naar waterstof fluctueert.

Industriële toepassingen

Waterstof uit dit proces is van hoge kwaliteit en geschikt voor de automotive industrie en andere industriële toepassingen. De CO2 wordt afgevangen en kan in een gewijzigde verhouding weer met de waterstof worden gemengd, zodat deze een meer geschikte samenstelling heeft voor het maken van chemicaliën en synthetische brandstoffen.

Inmiddels heeft Bio Energy Netherlands ook vergevorderde plannen voor het bouwen van een tweede, grotere vergassingsfabriek in Delfzijl.

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.