Lees verder
De export van agri & food is in 2016 naar een recordhoogte gestegen. Afgelopen jaar was de export bijna 94 miljard euro, ten opzichte van 90 miljard euro in 2015. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Wageningen Economic Research.  Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken), maakte de cijfers bekend bij de opening van de Grüne Woche, werelds grootste internationale landbouwbeurs in Berlijn.
Duitsland

Opvallend is de toenemende vraag naar Nederlandse landbouwmaterialen, -innovaties en -technologieën. Het gaat dan bijvoorbeeld om energiezuinige kassen, systemen voor precisielandbouw en nieuwe vindingen, waardoor gewassen beter bestand zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering en ziektes. Van de totale export ging zo’n 9 miljard hier naartoe.

Staatssecretaris Van Dam: “We slagen er goed in onze koppositie in Europa en in de wereld te versterken. De export van agri en food is opnieuw flink gegroeid. ‘Made in Holland’ staat allang niet meer alleen voor mooie tulpen en lekkere kaas. We worden wereldwijd ook steeds groter in agro-kennis en -technologie. In de toekomst willen we blijven bijdragen aan een goede, gezonde en duurzame wereldvoedselvoorziening. En dat kan ook, dankzij onze slimme, innovatieve producten en technologieën.”