Lees verder
Biotechnologie en foodtechnologie zijn verwante domeinen die elkaar tegenwoordig steeds vaker kruisen. Daarom slaan Planet B.io, drijvende kracht achter de innovatiehub op de Biotech Campus Delft en StartLife, agrifoodtech startup accelerator in Wageningen, de handen ineen. Daarmee krijgen starters toegang tot het beste van twee werelden, in Delft en Wageningen.
Redactie / Wageningen

Planet B.io wordt een Program Partner van StartLife, wat betekent dat biotech-georiënteerde startups in het ecosysteem van StartLife proactief zullen worden aangesloten op het netwerk van faciliteiten en expertise van Planet B.io. Omgekeerd zullen de agrifoodtech georiënteerde startups in het ecosysteem van Planet B.io worden aangesloten op de hub in Wageningen, inclusief een breed scala aan programmering en mentoren.

Volledig potentieel

Planet B.io en StartLife hebben eerder al samengewerkt om startups in het Nederlandse ecosysteem te ondersteunen, zoals Upstream Foods, Deep Branch en Nature’s Principles. “Al vele jaren is Startlife instrumenteel in het ondersteunen van tal van agrifoodtech startups, waardoor ze hun volledige potentieel kunnen ontplooien”, zegt Cindy Gerhardt, Managing Director van Planet B.io. “We kijken ernaar uit StartLife startups te verwelkomen en hen te ondersteunen in hun vaak uitdagende reis naar schaalvergroting.”

“Planet B.io is uniek vanwege haar infrastructuur, expertise en talentaanbod, vooral met betrekking tot het opschalen van productie en in het domein van biotechnologie”, zegt Laura Thissen, Operations Director van StartLife. “We zijn ervan overtuigd dat dit partnerschap tussen Planet B.io en ons voordelen zal opleveren voor bedrijven in beide ecosystemen.”

Impact maximaliseren

Planet B.io, een toegewijde non-profit organisatie opgericht in 2020, zet zich in om het innovatie ecosysteem op de Biotech Campus Delft te bevorderen. Bedrijven worden in staat gesteld om hun biotechnologische oplossingen te ontwikkelen en te commercialiseren, dankzij toegang tot laboratoriumruimte, pilotfaciliteiten en industriële productieruimten die zijn uitgerust met relevante milieuvergunningen. Bovendien bevordert Planet B.io actief de samenwerking tussen startups, bedrijven, kennisinstellingen, tech- en dienstverleners, investeerders en beleidsmakers, met als doel de impact van biotechnologische innovaties te maximaliseren.

StartLife is de top startup accelerator in agrifoodtech, mede opgericht door Wageningen University & Research in 2010. Haar missie is om oprichters in staat te stellen startups te bouwen en te laten groeien met baanbrekende technologieën die vorm geven aan een duurzaam voedselsysteem. Daartoe biedt het een breed scala aan diensten, waaronder ondersteuning bij bedrijfsontwikkeling, mentoren, toegang tot financiering en een wereldwijd netwerk van toonaangevende spelers op het gebied van voeding en landbouw.  

Door hun krachten te bundelen, zullen deze organisaties innovatie stimuleren en de ontwikkeling van vele duurzame oplossingen bevorderen.

Beeld: metamorworks/Shutterstock