Lees verder
RVO Nederland organiseert op 7 t/m 9 november een handelsmissie naar Valencia, Spanje, gericht op het hergebruik van organische reststromen.
Redactie / Den Haag

In Spanje groeit de vraag naar kennis en producten die de economie circulair maken. De overheid streeft naar vergroening, verduurzaming en digitalisering, en krijgt te maken met Europees beleid gericht op het goed benutten van grondstoffen en bijproducten en het voorkomen van verspilling.

De systemen voor de verwerking van afval en reststromen in Spanje zijn echter slecht georganiseerd. Zo worden reststromen uit de Spaanse tuinbouwsector (goed voor een productie van 20 miljoen ton groenten en fruit per jaar) veel gebruikt als diervoer.

Nederlandse kennis en technieken kunnen helpen deze reststromen hoogwaardig te hergebruiken. Via deze handelsmissie kunnen Nederlandse ondernemers hun innovatieve oplossingen hiervoor introduceren in Spanje. Als voorbeeld dient het bedrijf PeelPioneers uit ‘s-Hertogenbosch, dat sinaasappelschillen verwerkt tot functionele ingrediënten voor de foodindustrie, schoonmaakproducten of cosmetica.

Kijk voor meer informatie over deze handelsmissie op de website van RVO Nederland. Aanmelden kan tot 30 september 2023.

Beeld: Valencia, Razvan Dragomirescu/Shutterstock