Lees verder
NEN heeft de Nederlands Technische Afspraak NTA 8003 ‘Classificatie van biomassa voor energietoepassing’ herzien en gepubliceerd. Deze NTA beschrijft een classificatiesysteem voor het indelen/classificeren van vaste en vloeibare biomassastromen als brandstoffen voor energiewinning.
Delft

Een van de aanleidingen om NTA 8003 uit 2008 te herzien, was dat er steeds meer vragen kwamen vanuit de markt. Onder andere over onduidelijkheid ten aanzien van ontbrekende classificaties, mede als gevolg van technische ontwikkelingen sinds 2008. In de herziening zijn ontbrekende classificaties toegevoegd.

NEN heeft met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland afgesproken de NTA vanaf nu op reguliere basis te actualiseren.  Mede vanwege de snelheid van ontwikkelingen in de markt en de snelle technologische voortgang op dit vlak.

NTA 8003 wordt in de subsidieregeling ‘stimulering duurzame energieproductie’ (SDE) gebruikt om aan te geven welke biomassastromen binnen de categorieën van de regeling zijn toegestaan en voor SDE-subsidie in aanmerking komen.