Lees verder
Een auto bijna compleet gebouwd uit biocomposieten, dat is de Lina. De eerste biobased auto ter wereld, ontworpen en gemaakt door studenten van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Afgelopen week werd hij gepresenteerd.
Eindhoven

De Lina is de vierde auto die is gemaakt door TU/ecomotive, een studententeam van de TU/e. Uniek aan de Lina is dat het volledige chassis, carrosserie en interieur zijn gemaakt van biobased materialen. Het chassis is gemaakt van een samenstelling van bio-composiet en bio-plastic. Het bio-plastic PLA, dat wordt gemaakt van suikerbieten, is gebruikt als kernmateriaal. Daar zijn platen van bio-composiet op basis van vlas omheen geplaatst. Ook de carrosserie is op deze manier gemaakt.

De auto is elektrisch aangedreven en biedt ruimte aan vier mensen. De Lina weegt slechts 310kg waardoor hij extreem efficiënt is. De studenten gaan dat laten zien tijdens de Shell Eco-Marathon Europe 2017 in Londen. Van 5 tot en met 9 juni gaan de studenten een tour maken door Nederland met hun biobased auto.