Lees verder
Regio's spelen een belangrijke rol bij de verdere ontwikkeling van de biobased economie in Europa. Zij kunnen de vorming van (regionale) innovatieve waardeketens ondersteunen. Zij zijn ook het best in staat om de lokaal beschikbare grondstoffen te identificeren (uit de landbouw, de agrofoodsector, de bosbouw, rest- en nevenstromen, etc). Tot slot kunnen regio's een cruciale rol spelen bij het aantrekken van publieke en private investeringen in lokale demonstratie- of flagshipprojecten, die werkgelegenheid, economische groei en nieuwe kansen opleveren.
Marco Rupp

Bedrijven en startende ondernemingen die op zoek zijn naar financiële steun voor het opschalen van biobased innovaties kunnen informatie over regionale financiering echter vaak moeilijk vinden.

Bij BIC werken we al geruime tijd op verschillende manieren samen met regio’s. Een van de doelstellingen van BIC is het overbruggen van de kloof tussen biobased investeringsmogelijkheden en financiële stimulansen op regionaal niveau. Een belangrijke mijlpaal in het bereiken van die doelstelling was de oprichting van ons regionale platform in 2020, dat het gemakkelijker maakt voor industrieleden om in contact te komen met Europese regio’s.

Nu lanceren we, in aanvulling op het regionale platform, een database met een zoekfunctie voor regionale financieringsinformatie en regionale mogelijkheden voor biobased projecten.

De nieuwe BIC-databank heeft twee belangrijke voordelen:

  • De zoekfunctie maakt het voor bedrijven gemakkelijker om regionale financieringsmogelijkheden te vinden. Voor de regio’s kan de databank het gemakkelijker maken om van andere regionale leden te leren en beleid uit te wisselen over financieringsprogramma’s.
  • De financieringsinformatie voor de databank is rechtstreeks bij de regio’s verzameld. De nadruk daarbij ligt op financiering voor geavanceerde projecten in de bio-economie (ten minste TRL-7, d.w.z. demonstratie in een operationele omgeving of hoger).

BIC zal de databank tweemaal per jaar bijwerken. De volgende update is in september 2022.

Bent u geïnteresseerd in regionale financieringsmogelijkheden voor biobased bedrijven, neem dan contact met ons op via: info@biconsortium.eu