Lees verder
Duurzaamheid verandert de voedingsindustrie, nu meer dan ooit. Steeds meer partijen werken aan technologieën om op een duurzamere manier voedsel en diervoeder te produceren. Het spectrum is breed: van insecten, algen en planten als nieuwe hulpbron voor voedsel en diervoeder, tot synthetische biologie of andere celgebaseerde strategieën. Wat nu nodig is, is het opschalen van deze technologieën.
Redactie

Dat is het onderwerp van de volgende aflevering van de EFIB-dialogen over duurzaamheid na COVID-19: een gratis webinar over voedsel, diervoeding en voedingswaarde, dat wordt gehouden op 30 juli 2020, van 14.00 uur tot 15.15 uur CET.

Het webinar biedt inzicht in nieuwe benaderingen binnen de vakgebieden en bespreekt huidige opschalingsuitdagingen, ontwikkelingen in het veld en toekomstige vooruitzichten:

  • Wat is het potentieel van de alternatieve eiwitmarkt?
  • Welke nieuwe technologieën worden gebruikt om celgebaseerde en plantaardige producten te ontwikkelen?
  • Welke innovaties zijn nodig om kweekvlees te produceren?
  • Welke uitdagingen zijn er bij opschaling?

Sprekers zijn Gerrit Suhlmann (Senior Strategy Consultant, AT Kearney), Benjamina Bollag (medeoprichter en CEO, HigherSteaks), David Brandes (CEO, Peace of Meat), Leo Groenewegen (CEO, CellulaREvolution) en Christopher Kong (medeoprichter & Hoofd Business Development, Better Nature).

Dialogen

De EFIB-dialogen over duurzaamheid na COVID-19 zijn een reeks maandelijkse webinars tot de 5-daagse digitale EFIB-conferentie zal worden gehouden op 5-9 oktober 2020. EFIB is het toonaangevende jaarlijkse evenement in Europa voor industriële biotechnologie en bio-economie, georganiseerd door EuropaBio en Biocom. De registratie voor dit evenement is sinds begin juli geopend.

Deelname aan de dialoogwebinars is gratis, maar registratie is wel vereist. De voertaal is Engels. Komende onderwerpen zijn, naast Food, Feed & Nutrition: Fashion & Textiles, Financing & Investing, Materials & Packaging en Bioprocesses & Technologies.

Beeld: CK Bangkok Photography / Shutterstock