Lees verder
Duurzaamheid is een steeds grotere uitdaging in de textielindustrie. Tijdens de pandemie en lockdowns worden de huidige toeleveringsketens meer dan ooit in twijfel getrokken. Een groeiend aantal belanghebbenden biedt al alternatieve oplossingen door te werken aan nieuwe technologieën om een duurzamere manier te bieden om materialen te produceren, nieuwe biobased bronnen te gebruiken en meer circulaire benaderingen te bieden voor verduurzaming van de modewaardeketen.
Redactie / Brussel

Op 13 augustus om 14.00 uur organiseert EuropaBio een nieuw gratis webinar in de EFIB Sustainability Dialogue-serie, genaamd ‘Mode & Textiel – Hoe kunnen innovatiecycli worden veranderd naar een duurzamere mode-industrie?’

In dit webinar van een uur zullen marktexperts en startups licht werpen op de duurzaamheidsuitdaging in de mode-industrie en bespreken wat er in de toekomst nodig is.

Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer:

  • Modelabels wenden zich steeds meer tot duurzame biofabricage en op biotech-geïnspireerde methoden om de ecologische voetafdruk van hun producten te helpen verkleinen.
  • Een showcase van het brede spectrum aan benaderingen en het potentieel van biotech-innovatie die momenteel plaatsvindt in het veld, inclusief biofabricage in het laboratorium, verbeterde biobased processen met behulp van landbouw- of bosbiomassa en hybride benaderingen met in het laboratorium gekweekte micro-organismen in plaats van plantaardig materiaal, om natuurvezels te produceren of niet-giftige kleurvaste kleurstoffen, waardoor de problemen veroorzaakt door meststoffen, insecticiden en waterverspilling volledig worden vermeden.
  • Biodiversiteit als volgende grens op het gebied van duurzame mode. Een nieuw McKinsey-rapport dat in juli werd uitgebracht, benadrukt dat de kledingindustrie de bijdrage aan het verlies aan biodiversiteit radicaal moet verminderen.

Dialogen

De EFIB-dialogen over duurzaamheid na COVID-19 zijn een reeks maandelijkse webinars tot de 5-daagse digitale EFIB-conferentie zal worden gehouden op 5-9 oktober 2020. EFIB is het toonaangevende jaarlijkse evenement in Europa voor industriële biotechnologie en bio-economie, georganiseerd door EuropaBio en Biocom. De registratie voor dit evenement is sinds begin juli geopend.

Deelname aan de dialoogwebinars is gratis, maar registratie is wel vereist. De voertaal is Engels. Komende onderwerpen zijn, naast Fashion & Textiles: Financing & Investing, Materials & Packaging en Bioprocesses & Technologies.

Meer informatie over EFIB en dit webinar vind je via onderstaande links.

Afbeelding: akturer/Shutterstock