Lees verder
"De stichting Circular Biobased Delta (CBBD) wil de komende jaren zo'n 100 projecten en programma's op de rails zetten die een bijdrage leveren aan de CO2-reductie in Zuidwest-Nederland." Dat zegt Herman de Boon, bestuurslid en voormalig voorzitter van CBBD in Agro&Chemie. Het doel:10 Megaton CO2-reductie in de Deltaregio, tegen 2030.
Redactie / Bergen op Zoom

Dat is een ambitieuze doelstelling, die vereist dat alles wat CBBD de komende jaren onderneemt, resultaatgericht zal moeten zijn, aldus De Boon. En dat vereist ook selectiviteit. De nieuwe voorzitter, Willem Sederel, vult aan: “Het idee is om jaarlijks een soort Top 10 van projecten te hebben die we nauw volgen met raad en daad, bijvoorbeeld door ons netwerk binnen de chemie, agrosector of in Brussel te benutten. De stichting gaat concreet aan de slag met het ondersteunen van 2 of 3 grote projecten per jaar. Dat betekent bijvoorbeeld: met partners zorgen voor financiering, kennis en menskracht om de projecten op te tuigen, consortia bouwen, lobbyen, opschaling helpen mogelijk maken.” Daarvoor biedt het ecosysteem in de Deltaregio tal van faciliteiten.

In de Agro&Chemie van juni 2020 leggen Willem Sederel en Herman de Boon gedetailleerd uit hoe de stichting Circular Biobased Delta de groene transitie richting een circulaire biobased economie in de Deltaregio gaat versnellen.

Uitgave gemist? Het volledige artikel is nog steeds online te lezen op deze website.

Beeld: Mihai_Tamasila/Shutterstock