Lees verder
Recente cijfers over de industrie weerspiegelen de enorme groei en het economische potentieel van de Europese bioeconomie. Het laatste gratis EFIB-webinar belicht de ontwikkelingen en nieuwe trends die leiden tot duurzame oplossingen voor de industrie.
Redactie / Brussel

De bioeconomie is een belangrijke motor voor duurzame industriële processen. Het bevorderen van de doelstellingen van de EU Green Deal en de duurzaamheidsdoelstellingen (SDGs) van de VN zal leiden tot een grotere vraag naar biogebaseerde innovatie in verschillende industriële sectoren. Veel stakeholders in de wetenschap en de industrie ontwikkelen nieuwe technologieën op het gebied van industriële biotechnologie, om fossiele processen te kunnen vervangen door biologische hulpbronnen. Daarnaast worden bioraffinaderijen opgezet om de hulpbronnenefficiëntie en het gebruik van bijproducten te verbeteren.

Sprekers tijdens dit webinar:

  • Agnes Borg, directeur industriële biotechnologie, EuropaBio
  • James Gaffey, co-directeur van de Circular Bioeconomy Research Group, Institute of Technology, Tralee (Ierland), spreekt over het BIOSWITCH-project dat Europa naar de voorhoede van de biobased economie wil brengen door merkeigenaren aan te moedigen en te ondersteunen biobased benaderingen.
  • Patrick Lorenz, VP Strategic Initiatives BioScience, BRAIN AG, spreekt over “Precieze fermentatie – de wereld voeden vanuit een fermentor?”

Dialogen

De EFIB-dialogen over duurzaamheid na COVID-19 zijn maandelijkse webinars in de aanloop naar de 5-daagse digitale EFIB-conferentie van 5 tot 9 oktober 2020. EFIB is het toonaangevende jaarlijkse evenement in Europa voor industriële biotechnologie en de bioeconomie, georganiseerd door EuropaBio en Biocom. Lezers van Agro & Chemistry kunnen zich met 15% korting aanmelden voor dit evenement met kortingscode EFIB2020ACR!

Meer informatie over EFIB en dit webinar is te vinden via onderstaande links.

Beeld: zffoto / Shutterstock