Lees verder
Duurzame investeringen zijn de afgelopen jaren toegenomen met een groeiend aantal fondsen om groene bedrijven te steunen en te desinvesteren uit productportefeuilles van fossiele brandstoffen. Dit biedt ondernemers in de bio-economie kansen.
Redactie / Brussel

De groei van groene financiering lijkt zeker door te zetten, nu veel overheden wereldwijd zich richten op het terugdringen van vervuiling en broeikasgassen en meer regelgevers eisen dat bedrijven klimaatgerelateerde risico’s openbaar maken. Dat leidt tot meer transparantie van gegevens waaruit blijkt welke bedrijven het meest vervuilen en geeft investeerders een beter inzicht over hoe ze geld kunnen verdienen door de planeet te redden. Het thematische spectrum van duurzame financiering is echter nog steeds erg breed en niet vast gedefinieerd en varieert dus van vervuilingsvrije energie tot strikt ethisch beleid.

In het volgende gratis EFIB-webinar modereert Rob van der Meij van Capricorn Partners een discussie over de rol van biobased innovatie binnen dit duurzaamheidsdebat in de financiële sector, de vraag of en hoe dit onderwerp meetelt voor investeerders en of COVID-19 de agenda heeft veranderd.

Dialogen

De EFIB-dialogen over duurzaamheid na COVID-19 is een reeks maandelijkse webinars tot de 5-daagse digitale EFIB-conferentie zal plaatsvinden op 5-9 oktober 2020. EFIB is het toonangevende jaarlijkse evenement in Europa voor industriële biotechnologie en de bioeconomie, georganiseerd door EuropaBio en Biocom. De inschrijving voor dit evenement is nu open.

Deelname aan de dialoog-webinars is gratis, maar registratie is vereist. Komende onderwerpen zijn Financiering & Investering, Materialen & Verpakking en Bioprocessen & Technologieën.

Meer informatie over EFIB en dit webinar vindt u via onderstaande links.

Beeld: Handrobot/Shutterstock