Lees verder
Wouter Muizelaar heeft de prestigieuze Unilever Research Prize gewonnen voor zijn onderzoek naar zeewieren bij het Carbohydrate Competence Center (CCC) in Groningen.
Redactie / Groningen

Muizelaar studeert Marine Biologie en Wetenschap, bedrijfsleven en beleid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij onderzocht bij het CCC de mogelijkheden van zeewier als bron van koolhydraten voor voedsel. In zijn masterscriptie wijst Muizelaar op de veranderingen in het bedrijfsleven die publiek-private exploitatie mogelijk maken. Ook benoemt hij welke obstakels moeten worden overwonnen.

De jury looft Muizelaar ‘vanwege zijn vermogen om wetenschappelijk inzicht op hoog niveau te integreren met een grondige kennis van (inter)nationale bedrijfsstrategieën en noodzakelijke beleidsopties en maatregelen.’ Muizelaar start binnenkort een wetenschappelijke carrière bij Wageningen University & Research als onderzoeker op het gebied van zeewier en visserij.

Zeewier staat momenteel volop in de belangstelling, niet alleen als voedsel en veevoer, maar ook voor de productie van biobrandstoffen en chemicaliën. ECN part of TNO opende hiervoor vorige maand een nieuw zeewier processing lab in Petten.