Lees verder
Suiker Unie heeft Bioextrax als winnaar gekozen van haar challenge in de categorie ‘groene chemie’ tijdens de Sustainable Industry Challenge 2020. Economic Board Groningen hield deze internationale wedstrijd voor groene oplossingen in de chemie- en energiesector. 7 en 8 januari was de finale in Groningen.
Redactie / Groningen

Suiker Unie was een van de zogeheten challenge owners en schreef als opdracht uit: bedenk technologieën om suiker te verwaarden tot duurzame kunststoffen. De Zweedse start-up Bioextrax was één van de vijf kansrijke inzenders, als bedenker van een technologie voor de duurzame productie en winning van het biobased en biodegradeerbaar plastic PHA uit sucrose.

De kwaliteit van de inzendingen stemt Suiker Unie positief. Met vijf van de zeven beginnende bedrijven worden dan ook mogelijkheden onderzocht voor gezamenlijke innovatie.

Olaf van Baal, Chief Innovation Officer van Suiker Unie: “We hebben veel interessante partijen kunnen spreken om onze suiker verder te valoriseren in de groene chemie. Dit heeft veel waardevolle contacten opgeleverd. De kwaliteit was verrassend hoog. We gaan hier zeker een vervolg aan geven.”