Lees verder
Suiker Unie realiseert een zonnepark van 20 Megawatt, dat de specialiteitenfabriek in Puttershoek volledig energieneutraal maakt. Daarnaast wordt een deel van de groene stroom aan het net geleverd.
Redactie / Puttershoek

Suiker Unie streeft ernaar ’s werelds groenste, meest innovatieve en succesvolste suikerbietenwerker te zijn. Binnen dat streven speelt duurzaam handelen een grote rol. Zo voelt Suiker Unie verantwoordelijkheid voor het behoud van natuur, het beschermen van het milieu, mensen en de samenleving, dit in het belang van toekomstige generaties.

Paul Mesters, CEO van Suiker Unie, geeft aan: “We willen volledig af van fossiele brandstoffen. We gebruiken nu t.o.v. 1990 al 50% minder energie voor de productie van een kilo suiker. Dit doen we door energiebesparingsprogramma’s, maar ook door opwekking van eigen groen gas uit suikerbietenresten. Nu zetten we weer een mooie stap in de richting van volledig CO2-neutraal, te beginnen met onze suikerspecialiteitenfabriek in Puttershoek.”

Cosun Solar Park Puttershoek wordt dit jaar gerealiseerd door KiesZon, onderdeel van duurzame energieleverancier Greenchoice. Het zal ruim 17 hectare beslaan. Na oplevering produceert het minimaal 20.000.000 kWh aan groene stroom per jaar voor Suiker Unie en de omgeving. Dat is, ter vergelijking, genoeg duurzame energie om 7.000 huishoudens een jaar lang van elektriciteit te voorzien. Hiermee wordt bovendien jaarlijks maar liefst 12.000.000 kg aan CO2 bespaard.

Beeld: Shutterstock