Lees verder
Toyota gaat in Japan aan de voet van de berg Fuji een 'Stad van de Toekomst' bouwen, waarin energie uit waterstofbrandstofcellen centraal staat. Dat maakte het Japanse automerk eerder deze maand bekend.
Redactie / Japan

De stad, onder de naam ‘Woven City’ wordt een living lab en omvat een volledig verbonden ecosysteem van 175 hectare groot. De stad wordt bevolkt met medewerkers van Toyota Motor Corporation en hun families, gepensioneerde stellen, retailers, gastwetenschappers en industriële partners. Het plan is om te starten met 2.000 mensen en meer toe te voegen naarmate het project evolueert. Het project wordt gebruikt om geavanceerde AI- en mobiliteitstechnologieën in een echte omgeving te ontwikkelen en testen, zoals autonome voertuigen, robotica, persoonlijke mobiliteit, slimme huizen en kunstmatige intelligentie.

De stad wordt ontworpen door de Deense architect Bjarke Ingels en zal volledig duurzaam zijn, met gebouwen die meestal van hout zijn gemaakt om de koolstofvoetafdruk te minimaliseren, met behulp van traditioneel Japans houtschrijnwerk in combinatie met robotachtige productiemethoden. De daken zullen worden bedekt met zonnepanelen die elektriciteit genereren, naast energie die wordt opgewekt door waterstofbrandstofcellen.

Wetenschappers en bedrijven die geïnteresseerd zijn om mee te werken aan Woven City, kunnen zich op de projectwebsite aanmelden.