Lees verder
Shell heeft de ambitie uitgesproken om het bedrag dat het uitgeeft aan groene energie te verdubbelen tot $4 miljard (€3,5 miljard) per jaar. Dat zegt Maarten Wetselaar, hoofd van de New energies divisie van Shell in de Britse krant The Guardian op 26 december.
Redactie / Londen

De afdeling van Wetselaar genereert eenderde van de omzet van het olieconcern, dat de overstap naar een toekomst voorbij olie en gas wil versnellen. Zo heeft Shell zich al toegewijd om de komende twee jaar jaarlijks $1 miljard tot $2 miljard aan duurzame energie uit te geven, op een totaal investeringsbudget van $25 miljard dat grotendeels naar fossiele brandstoffen gaat.

Wetselaar zei dat hij met succes zou kunnen pleiten voor een verhoging vanaf 2020 als zijn initiële investeringen voldoende rendement opleveren. ‘Ik zou graag zien dat mijn huidige onderneming financieel geloofwaardig genoeg is, niet alleen voor het bedrijf, maar ook voor de aandeelhouders, om het te willen verdubbelen en naar meer te willen kijken’, zei hij in een interview met de Guardian.

Eerder maakte Shell bekend $200 miljoen te willen investeren in de New Energies campus in Den Haag.