Lees verder
ChainCraft, een Nederlandse scale-up die actief is in circulaire chemische productie, heeft een financieringsronde van €11 miljoen afgesloten en daarmee de kapitaalfinanciering voor een grootschalige demofabriek veiliggesteld.
Redactie / Amsterdam

ChainCraft produceert door middel van een innovatieve fermentatietechnologie circulaire chemicaliën uit voedselafval, waardoor fossiele en op palmolie gebaseerde chemicaliën vervangen worden. Voor deze kapitaalinjectie werkte de grootste investeerder, Convent Capital, samen met bestaande investeerders SHIFT Invest, Horizon 3 en PDENH, de financieringsmaatschappij van de Provincie Noord-Holland. ChainCraft zal de opbrengst van deze ronde gebruiken om de basis te leggen voor een fabriek op industriële schaal en om de groeiplannen in de bestaande demofabriek in Amsterdam te versnellen.

De Amsterdamse scale-up maakt een snelle commerciële groei door. Onlangs kondigde ChainCraft een langdurige samenwerking aan met diervoederbedrijf Agrifirm voor de afname van circulaire vetzuren de geproduceerd zijn in de demofabriek. Binnen afzienbare tijd zullen nog andere afnameovereenkomsten gesloten worden met partners uit de diervoeder- en chemische industrie, evenals voor de demo- als de grootschalige fabriek.

ChainCraft bewijst dat biobased chemie circulair en kostenconcurrerend kan zijn door industrieën te helpen om af te stappen van het gebruik van fossiele en palmolie, met biobased chemicaliën gemaakt van voedselafval.

Kijk voor meer informatie op de website van ChainCraft.

Beeld: ChainCraft/YouTube