Lees verder
Het Nederlandse biotechnologiebedrijf ChainCraft en Royal Agrifirm Group starten een strategische samenwerking voor de upcycling van bio-reststromen, meldt de VNCI. ChainCraft heeft een nieuwe technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om Middellange Keten Vetzuren (MKVZ's) te produceren uit bio-reststromen uit de agrifood-industrie. Dit gebeurt door gebruik te maken van natuurlijke fermentatieprocessen.
Redactie / Amsterdam

MKVZ’s zijn essentiële ingrediënten voor veevoer: ze stimuleren de diergezondheid via het maag-darmkanaal en bieden ook antivirale voordelen. Na uitgebreide proeven op het gebied van efficiëntie en veiligheid heeft Agrifirm deze voordelen gevalideerd.

Duurzame voordelen

De duurzame upcycling van lokale organische reststromen tot waardevolle veevoer-ingrediënten levert efficiënter (en dus minder gebruik van) voer op, heeft een positieve impact op de gezondheid van het dier, en uiteindelijk ook de consument. Door met deze biogebaseerde vetzuren, gemaakt van organische reststromen, af te stappen van het gebruik van fossiele olie en palmolie wordt de uitstoot van broeikasgassen significant gereduceerd. De samenwerking biedt boeren een toekomstbestendig voedingsconcept en resultaat tegen competitieve kosten.

Niels van Stralen, directeur en medeoprichter ChainCraft: “De samenwerking met Agrifirm bevestigt nogmaals de technische en economische haalbaarheid van ons innovatieve en duurzame concept. We staan ​​echter pas aan het begin van de transitie om de industrie volledig fossiel en palmolievrij te maken en zullen daarom onze productiecapaciteit de komende jaren flink opschalen.”

Beeld: ChainCraft/YouTube