Lees verder
Een nieuw initiatief van Invest-NL en het Europees Investeringsfonds EIF maakt meer financiering beschikbaar voor innovatieve MKB-ondernemingen die klaar zijn om op te schalen. Beide partijen investeren € 150 miljoen in het “Dutch Future Fund” (DFF) waardoor € 300 miljoen beschikbaar komt voor het Nederlandse MKB. De Invest-NL-investering is inclusief een bijdrage van €25 miljoen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Redactie / Den Haag

Het DFF heeft speciale aandacht voor investeringen met een focus op de energietransitie, duurzaamheid en circulaire economie, thema’s die zowel voor Nederland als de EIB Groep hoge prioriteit hebben. Daar waar ondernemingen vanwege Covid-19 pandemie onder druk staan, biedt dit initiatief het Nederlandse MKB nieuw kapitaal om te investeren.

Het hoofddoel van het DFF is om de Nederlandse economie te ondersteunen en deze meer toekomstbestendig te maken. Dit wordt gedaan door te focussen op sectoren zoals bijvoorbeeld digitale innovatie, A.I., ’life sciences’ en zogenoemde ‘key enabling technologies’, alsook op thematische doelstellingen zoals energetransitie, duurzaamheid en circulaire economie. Het programma wordt uitgevoerd door het EIF, dat een gebalanceerd portfolio zal opbouwen van 15 tot 20 fondsinvesteringen met sterke betrokkenheid bij Nederland.

Beeld: ITTIGallery/Shutterstock